İçeriğe geç

Samsun Sahili Kaç Km

Samsun Sahili toplam kaç km?

* Sahil şeridinin toplam uzunluğu 7,5 km’dir. İlkadım’ın iklimi genellikle ılımandır.

Samsun’da kaç tane sahil var?

Samsun, İlkadım Sahil Yolu, Atakum Plajı, Miliç Plajı, Omtel Plajı, Körfez Kıyısı, Nazar Plajı, İnci Plajı, Fener Plajı, Çatalçam Plajı, İncesu Plajı ve Sahil Plajı gibi muhteşem plajlarıyla unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Samsun Karadeniz Kıyı Şeridi kaç km?

Samsun, Canik’ten 19 Mayıs’a kadar uzanan Karadeniz bölgesinin en uzun kıyı şeritlerinden birine sahiptir. 35 km uzunluğundaki bu kıyı şeridinin %90’ı, yüzmeye uygun ince kumlu plajlardan oluşmaktadır. Yüzmenin yanı sıra sörf, jet ski ve yelken gibi alternatif sporlar da yapılabilir.

Samsun Atakum Sahili nasıl?

Omtel Plajı, Atakum Omtel Plajı, Samsun’un Mavi Bayraklı plajlarından biridir. Uzun bir sahil şeridine sahip olan plaj, temiz ve masmavi deniziyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin tercihi olmaktadır. Aynı adı taşıyan Omtel Otel tarafından işletilen plaja giriş ücretsizdir.

Samsun’un denize kıyısı kaç km?

Büyük plajlar ve gelişen plajlar Samsun, Orta Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Karadeniz kıyısının toplam uzunluğu 120 kilometredir. Alaçam’dan Terme Miliç’e kadar uzanan bu kıyı, bazı yerlerde 200 metre derinliğe kadar uzanan bir plajı içermektedir.

Atakum kaç km2?

Atakum, Türkiye’de Samsun ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 351 km2’dir ve nüfusu 242.171’dir (2022). Atakum, başkent Samsun’un batısında büyük ölçüde orta sınıf bir banliyö belediyesidir ve daha uzak bir banliyö olan Ondokuzmayıs, Türkiye’de Samsun ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 351 km2’dir ve nüfusu 242’dir.

Samsun denizi temiz mi?

Samsun’un Mavi Bayraklı plajlarından biri olan Omtel Plajı, uzun kum şeridi ve tertemiz denizi sayesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Deniz seviyesi çok hızlı düşmediği için özellikle çocukların rahatlıkla yüzebileceği bir yer.

Samsunda yüzülür mü?

Samsun’un vazgeçilmez bir gezi merkezidir. Çok bakımlı değildir. Biraz dikkat edilirse çok güzel olur. Karadeniz’in en büyük plajıdır. Karadeniz’in en büyük sahili olarak bilinen Atakum Sahil Yolu, Samsun’un turistik noktalarından biridir.

Atakum Plajı nerededir?

ATAKUM-İNCESU PLAJI Atakum, Samsun-Sinop karayolu üzerinde, şehir merkezine 5 km uzaklıkta başlar. Denizi sığdır ve geniş bir kum plajı vardır. Eski adı Matasyon’dur.

Samsun en büyük kaçıncı il?

İller listesi№İlNüfus13Hatay1.544.64014Manisa1.475.71615Kayseri1.445.68316Samsun1.377.

Karadeniz’in en uzun sahili neresi?

170 kilometrelik kıyı şeridine sahip Kastamonu, Karadeniz’e en uzun kıyı şeridine sahip il konumundadır. Kastamonu, 13.108 kilometrekarelik bir alanı kaplar ve Türkiye topraklarının yüzde 1,7’sini oluşturur.

Karadeniz’in en derin yeri neresi?

Yüzölçümü 460.000 km2, doğu-batı ekseni 982 km, kuzey-güney ekseni 267 km olan Karadeniz’in en derin noktası Sinop’un kuzeyinde 2234 m’dir. Kuzeybatı kesiminde 800 m’nin altında oldukça sığ derinlikler bulunmaktadır.

Atakum Sahili kaç metre?

Son yılların parlayan yıldızı haline gelen bir yer, bunun en büyük nedeni ise 10 km uzunluğunda bir plaja sahip olması ve neredeyse tamamının kıyı şeridinde yer alması.

Atakum merkez mi?

İlkadım ve Canik ile birlikte üç merkez ilçeden biri olan Atakum’un nüfusu 2018 yılı itibarıyla 202’dir.

Karadeniz’de denize girilir mi?

Karadeniz, dalgalı denizin izin verdiği kadar plaj oluşumu açısından zenginliğe sahiptir. Bölgenin Antalya’sı olarak temsil edilen şehir Sinop’tur. Buradaki sahil, Akdeniz ve Ege kıyıları kadar iyidir. Karadeniz plajları arasında plaj geniştir ve ince kuma sahiptir.

Samsun ili kaç kilometre karedir?

Samsun İli, Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin Karadeniz’e döküldüğü deltalar arasında, Karadeniz kıyısının orta kesiminde yer alan ve 9.083 km²’lik bir alana sahiptir.

Ordu sahil Şeridi kaç km?

Deniz kıyısının uzunluğu 100 km olup, bunun 60 km’si plajdır. En önemli akarsuları Melet Irmağı, Bolaman Irmağı, Elekçi Irmağı ve Turnasuyu’dur.

Samsun’un en büyük ilçesi neresi?

Samsun’un kasaba ve köylerinde yaklaşık 412.000 kişi yaşamaktadır. En kalabalık ilçe 312.332 kişiyle İlkadım’dır. En az nüfusa sahip ilçe ise Yakakent’tir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe 1’dir.

Samsun en büyük kaçıncı il?

İller listesi№İlNüfus13Hatay1.544.64014Manisa1.475.71615Kayseri1.445.68316Samsun1.377.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zenci Escort