İçeriğe geç

Bir Tekneyi Rıhtım Iskele Gibi Yerlere Veya Bir Başka Tekneye Bağlamak Için Kullanılan Halatlara Ne Ad Verilir

Bir teknenin sahilden veya iskeleden yada limandan açıkta beklemesine ne denir?

FAALİYET: İskele veya limanda açıkta bekleyen bir tekne.

Teknenin iskeleye veya başka bir tekne üzerine bağlanırken zarar görmemesi için araya koyulan balon veya silindir şeklindeki yastıklara ne ad verilir?

Teknenin iskeleye veya başka bir tekneye yanaşması sırasında teknenin zarar görmesini önlemek için tekne arasına yerleştirilen, sentetik malzemelerden yapılmış balon veya silindir şeklindeki yastıklara usturmaça denir.

Teknede anele nedir?

Teknelerin altında ana omurgayı oluşturan sağlam bir örümcek yapısı bulunur. ANA YELKEN: Herhangi bir yelkenli teknenin temel yelkeni. ANELE: Halat veya parima bağlamak için kullanılan, bir halka cıvatasından geçirilen demir halka. YÖN: Yan ve kemerin yönünü ifade eder.

Tekne iskelesine ne denir?

Geminin sol (iskele) tarafı limanda yük ve personel boşaltmak için kullanılırken, kıdemli subaylar gemiye sağ (sancak) taraftan biner ve inerdi. Bu prosedür bugün hala aynı şekilde kullanılmaktadır. Bu terimler denizcilik sporlarında yelkencilikte kullanılırken, kürekte kullanılmaz.

Geminin halatına ne denir?

Donanım: Donanım: Bir geminin direkleri, yelkenleri ve direkleri ile bu direkler ve direkler üzerindeki halatlar ve zincirlerden oluşan donanıma gemi donanımı da denir.

Denize atılan demirin adı nedir?

Çapa, çapa, mızrak veya mızrak, genellikle metalden yapılmış, uzun bir zincir veya kabloya bağlı iki veya daha fazla kanca şeklindeki koldan oluşan, herhangi bir deniz aracını deniz sahasında istenilen yerde sabit tutmak için suyun dibinde kalan bir araçtır.

Bir teknenin bir başka tekneye rıhtıma veya iskeleye bordasını vererek yanaşmasına ne denir?

Bir teknenin diğer bir tekneye, iskeleye veya rıhtıma yan yatmış şekilde yanaşmasına “aborda” denir.

Bir teknenin yanaşmış olduğu yerden ayrılmasına ne denir?

ASHOZ: Yan panellerin omurga ve kıça girdiği boşluk. DIŞ CEPHE: Kıyıya yanaşmış bir tekneye buradan ayrılma emri. AYBOCI, HAYBOCİ: Fenerdeki zincir veya halatı, çapa vincini geriye doğru çalıştırarak yavaşça dışarı doğru uzatma.

Bir teknenin su üstünde kalan yan kısımlarına ne ad verilir?

Sideboard: Teknenin su hattının üstünde kalan yanlarını ifade eden terim. Hull: Teknenin su hattının altında kalan kısmı. Keel: Teknenin yelkenlerin ürettiği güçle ileri hareket etmesini sağlayan ve teknenin devrilmesini engelleyen kısım.

Tekne kısımları nelerdir?

Teknenin temel parçalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Pruva (Baş)Kıç (Kuyruk)Sancak.Liman.Gövde (Taban)Güverte.Kaptan EviTavşan Yolu.Daha fazla makale…•9 Ağustos 2024

Teknede yeke nedir?

Kürek başına bağlanan ve küreği istenilen yöne doğru hareket ettirmeye yarayan demir veya tahtadan yapılmış kol.

Badarna ne demek?

Özellikle aktif olarak iş yapılırken sürtünme ve aşınmayı önleyecek açının artırılması mümkün olmuyorsa, halatın korunması için kalınlaştırılması işlemine façuna, daha dayanıklı bir kılıf oluşturulması işlemine ise badarna adı verilir.

İskelenin diğer adı nedir?

İskele şu anlamlara gelebilir: İskele – Rıhtım.

Teknenin diğer adı nedir?

Tekne veya sandal, su üzerinde kalmak ve hareket etmek için yapılmış araçların genel adıdır.

Gemi babası nedir?

Bollard; Bu, ipin ucundaki büyük sabit halkanın kolayca bağlanabilmesi için çıkıntılı bir ucu olan, ancak gemi demirleme yerlerinde ipin gemiden atılmadan önce güvenli bir şekilde bağlanması için kullanılan, sıradan hareketlerle kendiliğinden serbest kalmayan, kısa, kalın, genellikle sağlam demir bir çubuktur.

Geminin limana yanaşmasına ne denir?

Aborda, bir geminin diğer bir gemiye, iskeleye veya rıhtıma yanları tamamen açık bir şekilde yaklaşmasıdır.

Geminin limandan ayrılmasına ne denir?

Açık denizde olmak – Kıyıda veya iskelenin arkasında yatan bir gemi, pozisyonundan kalkar ve daha uzak bir yere demirlemek için kıyıdan uzaklaşır. Maruz kalma, fırtına veya deniz koşulları nedeniyle rahat bir barınak bulamamaları veya iskeledeki çalışmalarının tamamlanması nedeniyle de olabilir.

Hayboci ne demek?

Denizcilik terimleri👉 Hayboci ne anlama geliyor? ⚓ Hayboci, çapa ırgatının üstündeki demirin, çapa ırgatının elektrik motorunun izin verdiği kadar hızlı, yavaş ve kontrollü bir şekilde çıkarılmasıdır. Bu tip çapalama, çapalama derinliği büyük olduğunda veya çapalama derinliği bilinmediğinde kullanılır.

Vira vira ne demek?

Türkiye’de denizcilerin ilk kez dümeni çevirip motoru çalıştırıp denize açıldıklarında kullandıkları bir deyim olan “Vira Vira”, genel olarak kazasız, güvenli bir şekilde yelken açmak anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zenci Escort